News Flash:

Cum se face tortul din crema de zahar ars cu cirese si ciocolata

15 Februarie 2012
4415 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort din crema de zahar ars cu cirese si ciocolata
Ingrediente:

Pentru crema de zahar ars:

400 ml lapte
60 g zahar brun (sau alb)
4 oua
esenta de vanilie

Pentru caramel:

60 g zahar brun (sau alb)
2 linguri apa

Pentru blat:

1 ou
35 g faina
25 g zahar brun (sau alb)

cirese din compot / sirop

Pentru ganache de ciocolata amaruie:

160 g ciocolata 70% cacao
20 0ml frisca lichida
esenta de migdale

Mod de preparare:

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.

Caramel
Zaharul se pune intr-o tigaie (preferabil de teflon) impreuna cu apa; se pune pe foc potrivit pana ce totul devine un sirop gros. Acesta se toarna in forma de copt. Se roteste incet forma, imbracand cu caramel si peretii fermei. Se la lasa sa se raceasca.

Crema de zahar ars:

Aproximativ 1/3 din lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si se tine, amestecand pana ce acesta se dizolva complet. Se ia de pe foc si se amesteca cu restul de lapte.
Ouale se bat, dar nu se fac spuma. Peste ele se toarna treptat laptele; se amesteca. Se adauga si esenta de vanilie. Se strecoara (printr-o sita nu foarte deasa) in forma, peste caramel.
Se pune forma in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se da la cuptor.

Blat:

Oul se spumeaza bine cu zaharul. Se adauga faina cernuta si se amesteca usor doar pana ce aceasta se absoarbe complet.
Se scoate crema de la cuptor si peste ea se toarna incet compozitia de blat.
Chiar daca crema nu s-a intarit deasupra, compozitia de blat nu va intra in crema ;)
Totul se da din nou la cuptor pana ce face blatul... eu am copt in total cam 30 de min. - de la inceput de cand am pus crema.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se rastoarna pe farfurie, dar nu se scoate inca forma. Se mai lasa asa 1-2 ore. - Eu am lasat aproape 5 ore :D

Ganache:

Ciocolata rupta bucati se topeste la bain-marie impreuna cu 1/2 din cantitatea de frisca. Se adauga apoi si restul de frisca (amestecata cu esenta de migdale), treptat si amestecand continuu. Se bate butin cu telul sau cu mixerul.

Se scoate forma de copt de pe crema. Cu 2-3 servetele se sterge usor siropul de pe crema si apoi se inting cam 4 linguri de ganache. Peste acesta se aranjeaza ciresele (fara samburi si scurse bine). Printre cirese se mai spriteaza putin ganache, iar cu restul se imbraca tot tortul. Se decoreaza dupa preferinta.
Tort din crema de zahar ars cu cirese si ciocolata pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte zahar brun alb oua apa faina frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013141 (s)