Ingrediente:Pentru blat:120 g zahar
4 oua
100 g faina
20 g
cacao pudraPentru crema:250 g iaurt
25 g gelatina
250 g
branza de vaci cremoasa1 pastaie de vanilie
3 portocale
200 ml
frisca lichida100 g zahar pudra
Citeste si Prajitura Katy cunoscuta si sub denumirea de Prajitura cu foaie sfaramata
Mod de preparare:Pentru blat, bati ouale cu zaharul pana devin crema. Adaugi faina cu pudra de cacao cernute. Amesteci usor cu o spatula. Torni compozitia intr-o tava rotunda tapetata si o dai la cuptorul preincalzit 40 de minute.
Pentru a prepara crema, mixezi iaurtul cu frisca lichida si cu branza. Separat, prepari gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugi in compozitia cu iaurt impreuna cu zaharul pudra si cu semintele din pastaia de vanilie. Amesteci pana se incorporeaza toate ingredientele. La final, adaugi o portocala descojita taiata in bucatele.
Scoti blatul din
cuptor si, dupa ce s-a racit, il acoperi cu crema de iaurt. Dai tortul la
frigider 4 ore, apoi il decorezi cu felii de portocale.
sursa:
click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)