News Flash:

Cum se face tortul cu iaurt si frisca

25 Aprilie 2017
35277 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 blat de tort
400 g iaurt de fructe
1 l frisca
3 linguri de zahar
1 compot de fructe de 400 gr
20 gr gelatina

Mod de preparare:

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte amestecand bine. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !
Se lasa sa se raceasca putin si calduta se amesteca cu iaurtul.

Citeste si

Se adauga la 500g frisca si apoi se pun si fructele din compot taiate marunt.
Blatul se taie in 2 sau 3 dupa preferinta, se insiropeaza cu sucul de la compot. Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( eu am taiat blatul in 3).
Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Incercati sa folositi arome apropiate, de exemplu daca iaurtul este de piersici , folositi compot de piersici.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort iaurt tort frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015334 (s)