News Flash:

Cum se face tortul-crema de zahar ars

15 Februarie 2012
5685 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort crema de zahar ars
Ingrediente:

Pentru creama de zahar ars:

10 oua
1 l lapte
extract de vanilie
20 linguri de zahar
rom

Pentru blat:

6 linguri faina
6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri cacao
extract de vanilie

Mod de preparare:

Incepem cu crema de zahar ars, punem laptele pe foc cu 10 linguri de zahar si-l incalzim usor. Separat batem ouale bine cu mixerul si adaugam compozitia de lapte. Intr-o tava de tort mai mare caramelizam zaharul ramas (10 linguri), turnam compozitia de ou cu lapte si dam la cuptor pana se leaga.
Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar pana devin tari ca la bezea. Incorporam treptat si galbenusurile, apoi cu o lingura adaugam faina si cacao amestecand usor.
Cand este legata crema de zahar ars, adaugam compozitia de blat deasupra si mai lasam la cuptor cam o jumatate de ora. Lasam sa se raceasca, apoi punem un platou mare deasupra si rasturnam. Dam la frigider pentru cel putin 5 ore ca sa se insiropeze bine blatul.
Tort-crema de zahar ars pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua lapte zahar rom faina cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1942 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036233 (s)