News Flash:

Cum se face supa de curcan cu galuste

26 Februarie 2012
1866 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa de curcan cu galuste
Ingrediente:

aripi de curcan
1/2 kg morcov
1 ceapa mare
1 telina medie
2-3 radacini de patrunjel
sare
patrunjel verde pt. decor
piper

Pentru galuste:
 
2 oua
sare
25 ml apa rece
gris cat cuprinde

Mod de preparare:


Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se strecoara supa si se lasa doar morcovii si patrunjelul (optional) taiati pe lun. Pt. cine doreste, poata lasa si bucatele de carne. Separat, se fierb galustele. Se pune apa la fiert, iar intre timp se prepara aluatul pt. galuste: se bat bine cele 2 oua, se adauga sare, apa rece si gris, pana se obtine o pasta destul de groasa, care se ia cu lingura si se plonjeaza in apa fierbinte. Cand acestea se ridica la surpafata, inseamna ca sunt aproape fierte, eventual se pot intoarce tot cu ajutorul lingurii si se mai lasa la fiert, la foc mic de tot, pana cand devin pufoase. 
Atentie: apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel galustele se sfarama. 
Pont: daca si dupa fierbere, galustele vi se par tot tari, mai puteti turna pe marginea vasului cate putina apa rece si sa le mai lasati la fiert, pana devin asa cum va doriti)
Dupa ce operatiunea "galuste" este finalizata, acestea se transfera in oala cu supa si se acopera cu capacul cca. 10 min, ca sa se intrepatrunda aromele. Se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat tocat.
Supa de curcan cu galuste pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcov ceapa telina sare patrunjel verde piper oua apa gris
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019877 (s)