News Flash:

Cum se face supa crema de telina

18 Noiembrie 2016
1641 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 telina mare
2 morcovi
1 fir de praz (doar partea alba)
1 ceapa alba
3 cani si jumatate de supa de legume
250 g ciuperci
4 linguri de ulei
1 legatura patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Taia ceapa marunt si caleste-o intr-o oala cu doua linguri de ulei, pana devina translucida. Adauga apoi morcovii si prazul taiate rondele si mai caleste totul timp de 30 de secunde, apoi adauga telina taiata cubulete. Amesteca bine si caleste totul timp de 5 minute.

Adauga apoi supa de legume si asezoneaza cu sare si piper. Lasa supa sa fiarba la foc mediu timp de 20-30 de minute sau pana se inmoaie legumele. Intre timp, intr-o tigaie adauga restul de ulei si caleste ciupercile la foc mare pana devin rumene si usor crocante. Scoate-le apoi intr-o farfurie si asezoneaza-le cu sare si pieper.

Cand legumele s-au fiert se scot din supa, intr-un castron, pentru a se raci mai rapid. Se aduga apoi in blender si se paseaza pana se obtine o crema fina. La final se aduga supa in care au fiert pana se obtine densitatea dorita.

Adauga supa crema in oala si asezoneaza cu sare si piper fupa gust, daca este necesar si se mai da intr-un clocot. Serveste supa crema de telina cu ciuperci prajite pe deasupra si patrunjel tocat.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

supa crema supa telina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019639 (s)