News Flash:

Cum se face supa-crema de mazare

22 Aprilie 2013
1600 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g mazare pastai
8 felii bacon
300 g mazare boabe (poate fi si congelata)
2 fire rozmarin
1 ceapa alba, feliata subtire
1 fir praz feliat subtire
2 tulpini telina feliate subtire
1 lingura ulei de masline
120 ml smantana de gatit
1.2 litri supa concentrata de pui
1 catel usturoi tocat marunt
piper
sare

Mod de preparare:

Prajeste baconul timp de 6 minute, fara ulei, pana cand devine usor crocant. Scoate-l pe o farfurie si scurge grasimea ramasa in oala. In aceeasi oala incinge uleiul. Caleste la foc mic telina, ceapa si prazul, timp de 7 minute pana cand se inmoaie usor, dar nu se rumenesc. Adauga supa de pui, 4 felii de bacon,1 fir de rozmarin, sare si piper. Fierbele la foc mic, timp de 15 minute, pana cand legumele sunt moi. Scoate baconul si rozmarinul, scurge legumele si pastreaza zeama.

Pune legumele fierte intr-un blender. Intre timp, fierbe fasolea pastai in apa clocotind timp de 3 minute. Adauga si mazarea boabe si patrunjelul si mai lasa pe foc inca 2-3 minute (sau 5 minute daca folosesti mazare proaspata). Scurge legumele si pune-le in blender.

Paseaza totul pana devine un piure, adaugand cateva linguri de supa de pui. Transfera zema de la legume si crema din blender intr-un bol mare si amesteca bine. Pune la fiert intr-o tigaie mica, smantana de gatit cu usturoiul si 1 crenguta de rozmarin timp de 5 minute. Strecoara intr-un bol si lasa sa se raceasca.
Serveste supa crema de mazare cu sosul cu smantana si cateva bucatele de bacon prajit.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

21015 viz    0 com
2249 viz    0 com
1398 viz    0 com
4812 viz    0 com
1763 viz    0 com
1201 viz    0 com
2038 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1542 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016794 (s)