News Flash:

Cum se face supa concentrata de legume

31 Ianuarie 2014
2264 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu doar cateva legume si putina apa poti pregati baza pentru orice mancare gustoasa. Stock-ul sau supa concentrata de legume nu trebuie sa iti lipseasca din frigider daca vrei sa dai o aroma puternica preparatelor tale. Te invatam cum sa il prepari dupa o reteta simpla.

Mai rar gasesti sa cumperi asa ceva la conserva, din magazin, si decat sa folosesti cubulete cu praf concentrat de supa, pline de sare si conservanti, mai bine petreci o ora si iti prepari singur concentratul de care ai nevoie. Il poti face in cantitate mai mare si il poti pastra la frigider sau la congelator.

Nu are o reteta complicata si se poate face cu orice legume ai la indemana prin camara sau frigider. Le cureti, le acoperi cu apa si le lasi sa fiarba la foc mic. Totul va fi gata intr-o ora si vei avea gata baza pentru supe, pilafuri, tocanite si alte retete pentru o luna. Este de preferat sa nu adaugi prea multe condimente si sare pentru ca acestea pot schimba gustul final la mancarurilor pe care le pregatesti cu stock de legume.

Ingrediente:

1-2 cepe
2-3 morcovi
3-4 tulpini de telina
4-5 fire de cimbru
1 frunza de dafin
1 legatura mica de patrunjel
1 lingurita boabe de piper
Optional: partea verde de la praz, fenicul, rosii, ciuperci, pastarnac

Mod de preparare:


Spala, curata si taie in bucati legumele pe care le folosesti. Poti fi toate cele de mai sus sau doar o parte din ele. Pune-le intr-o oala mare si adauga apa cat sa le acopere cu 1-2 centrimetri.  Daca adaugi mai putina apa supa ta va fi mai concentrata, daca pui prea multa va avea o aroma mai subtila.
Pune oala pe foc la foc mediu, lasa ca apa sa dea in clocot, apoi redu focul si acopera cu un capac. Lasa legumele sa fiarba la foc mic de tot timp de 1 ora, amestecand din cand in cand.

Ia oala de pe foc, indeparteaza bucatile mari de legume cu o spatula/spumiera si apoi strecoara supa prin strecuratoare. Repeta operatiunea inca o data strecurand supa prin panza deasa sau printr-un filtru de cafea pentru a obtine un lichid cat mai limpede. Lasa stock-ul sa se raceasca apoi pune-l in recipientele dorite la frigider sau congelator. Pot fi sticle, pungi de gheata sau caserole.

Legume fierte pot fi pastrate pentru o ciorba sau supa crema de legume. Pune-le intr-o punga la congelator daca nu le folosesti pe loc.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa legume retete supa retete bzi supa concentarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023187 (s)