News Flash:

Cum se face strudelul de mere

6 Februarie 2013
2234 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 gr faina
30 ml unt
1 galbenus
100 ml apa rece
 
Pentru umplutura:
150 gr stafide
75 ml vin rosu dulce
1 kg mere
125 gr unt
sucul si coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita scortisoara
50 gr zahar brun
1 lingurita nucsoara
 
Mod de preparare:


Amesteca faina cu galbenusul, untul topit si apa rece. Framanta bine compozitia, pana obtii un aluat omogen. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 de minute.
Inmoaie stafidele in vin timp de 20 de minute. Feliaza merele si stropeste-le cu zeama de lamaie. Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si lasa-l sa se odihneasca cinci minute.
Unge apoi aluatul cu unt topit, presara feliile de mere, stafidele, zaharul, condimentele si coaja de lamaie. Ruleaza aluatul si asaza-l in tava. Introdu strudelul la cuptor pentru 45 de minute, pana cand aluatul devine auriu.
Strudelul de mere se serveste cald, cu zahar pudra si inghetata de vanilie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt galbenus apa rece umplutura stafide mere scortisoara nucsoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6043 viz    0 com
2919 viz    0 com
1473 viz    0 com
2539 viz    0 com
1539 viz    0 com
2555 viz    0 com
1145 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032737 (s)