News Flash:

Cum se face strudelul cu cirese

27 Mai 2013
1899 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g aluat de placinta congelat
170 g nuci tocate
3 linguri amidon
75 g merisoare uscate
200 g zahar
400-450 g cirese fara samburi
1 ou
70 ml suc de cirese concentrat

Mod de preparare:

Pune intr-o oala, pe foc mediu, ciresele, zaharul, merisoarele si untul. Lasa-le cat sa se topeasca untul si sa ajunga aproape de punctul de fierbere.
Amesteca sucul de cirese cu amidonul si toarna-l in oala peste cirese. Lasa sa dea in clocot si sa fiarba inca 1-2 minute pe foc mediu, amestecand continuu. Ia oala de pe foc si adauga nucile tocate.

Imparte aluatul de placinta (decongelat in prealabil la temperatura camerei) in 4 parti egale. Lucreaza fiecare strudel separat.
Pe o bucata de aluat pune un strat de amestec de cirese si sos pana la 1 cm de margini. Acopera cu inca o bucata de aluat si preseaza marginile ca sa se lipeasca. Repeta operatiunea cu al doilea strudel.
Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza cu un cutit strudelele si unge cu ou batut. Pune tava la cuptor timp de 20-25 minute, la 200C, pana cand aluatul se rumeneste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci tocate merisoare uscate foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1917 viz    0 com
8709 viz    0 com
2202 viz    0 com
2734 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024935 (s)