News Flash:

Cum se face sosul pompierului

14 Mai 2013
2352 Vizualizari | 0 Comentarii
Un sos aproape necunoscut in tara noastra, dar foarte apreciat peste hotare, este asa-numitul sos al pompierului. Preparatul este de fapt un fel de mancare consistent, usor picant, care se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti.

Ingrediente:

1 kg carne de vita tocata
250 grame supa crema de telina
250 grame supa crema de ciuperci
1 ceapa medie taiata fin
1 ardei verde taiat cubulete
1 cana lapte proaspat
sare
piper
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Prajeste intr-o tigaie carnea tocata de vita in uleiul de masline, pana devine maronie. Adauga cele doua tipuri de supa-crema (de telina si de ciuperci), ceapa, ardeiul si laptele. Lasa-le la inabusit circa 10 minute, amestecand din in cand. Cand legumele s-au inmuiat bine, asezoneaza sosul cu sare si piper. Mai lasa sa dea o data in clocot, apoi ia tigaia de pe foc si asteapta sa se raceasca.
Sosul pompierului se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti din cereale neindulciti. Poti presara deasupra patrunjel proaspat.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine prajita ardei verde lapte proaspat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020442 (s)