News Flash:

Cum se face sorbetul

24 Iulie 2013
2522 Vizualizari | 0 Comentarii
Simplu, racoritor, usor. Definitia perfecta pentru sorbet, un desert care ii atrage pe tot mai multi, cucereste prin textura si se pregateste extrem de usor.

Sorbetul face parte din familia mare a preparatelor inghetate, din categoria celor facute pe baza de apa, la fel ca o granita. Nu trebuie confundat cu granita (bautura cu multa gheata zdrobita), pentru ca sorbetul e mult mai dens decat aceasta.

Lucrurile esentiale de stiut despre sorbet sunt ca are mai mult zahar, dar mai putina grasime decat inghetata, nu are lactate (lapte si smantana) si este aromat prin fructe. Formula de baza este apa+zahar+aroma si nu iti trebuie o masina speciala de facut inghetata ca sa il pregatesti.

Retetele clasice sunt cele cu lamaie si citrice, dar sorbetul se poate face cu aproape orice fel de fructe, proaspete sau congelate.

Reteta de sorbet cu fructe de padure

Ingrediente:

340 g fructe de padure congelate
480 ml apa
200 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce vrei sa fie)
1/2 lingurita sare
1 pastaie vanilie
2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Amesteca fructele de padure, apa si zaharul intr-o oala, adauga sarea si miezul de la pastaia de vanilie. Pune amestecul pe foc mediu si lasa-l sa fiarba pana cand zaharul se dizolva. Redu intensitatea focului si lasa sa mai fiarba pana cand fructele se inmoaie putin. Lasa totul sa se raceasca la temperatura camerei.

Cand e rece, transforma amestecul in piure, intr-un blender si adauga zeama de lamaie. Strecoara piureul printr-o sita deasa, astfel incat sa ramana separati semintele de la fructele de padure.

Toarna amestecul intr-o tava putin adanca si pune-l la congelator amestecand la fiecare jumatate de ora in el cu o furculita, in primele 2 ore, pentru a preveni formarea cristalelor de gheata. Dupa aceasta perioada poti transfera sorbetul intr-o tava mai adanca (chiar si cea de cozonac sau chec), acopera-o cu folie de aluminiu si lasa la inghetat peste noapte.

Daca vrei sa incerci si alte arome poti face combinatii de lamaie si menta, coacaze si vin rosu, pere si cardamon, mure si rodie, capsuni si busuioc sau poti face un sorbet simplu din pepene rosu sau pepene galben.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sorbet sare pastaie vanilie oala furculita vin rosu sorbet simplu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029864 (s)