News Flash:

Cum se face somonul prajit, cu orez

15 Februarie 2012
2502 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (-0.0039)
USD: 3.9774 RON (-0.0290)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Somon prajit cu orez
Ingrediente:

0 grame somon, fara piele, taiat cuburi,
sucul unei jumatati de lamaie
sare
piper
1/2 de varza alba, taiata cit de fin puteti
3 morcovi medii, dati pe razatoare
1 lingura ulei de masline
1lingura otet
1 lingura sos de soia
150 grame orez cu bob lung
(optional) sos de mango cu ardei iute pentru servire

Mod de preparare:

Somonul, asezonat cu sare, piper si stropit cu suc de lamaie se lasa in frigider cca o ora. In acest timp preparam salata de varza cu morcov, amestecand ingredientele cu dressingul format din ulei, otet, sos de soia (pe care le omogenizam intr-un vas,separat). O pastram si pe ea la rece, pina in momentul servirii.
Orezul, spalat in 5-6 ape, se pune la foc cu cantitatea echivalenta de apa. Cand incepe sa fiarba dam focul la mic si acoperim.dupa 10 minute il luam de pe foc si mai asteptam altele 15, dupa care il rascolim cu furculita, spre a obtine varianta "bob cu bob".
Ultimul preparat e somonul, pe care il rasturnam intr-o tigaie incinsa (cu tot cu marinada) ,la foc mediu, sub capac, 5 minute, dupa care 5 minute fara capac, intorcindu-l din cind in cind pe toate partile.
Montam farfuria simplu, pe jumatate asezam salata, pe cealalta orezul, iar somonul il rinduim deasupra. Se poate servi cu niste sos de mango cu ardei iute.
Somon prajit cu orez pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

somon sare piper varza alba morcovi otet ardei iute
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019415 (s)