News Flash:

Cum se face socata

18 Iunie 2013
1579 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 flori de soc
300 grame de miere de salcam
1 lamaie netratata
1 steluta de anason
4,5 litri de apa filtrata sau plata, dar slab mineralizata

Mod de preparare:

Intr-un borcan mare, indestulat cu miere dizolvata in apa pura, se aseaza cu smerenie florile de soc, ca niste giuvaeruri batute cu nestemate, in lada cu comori. Se fereaca gura borcanului cu felii de lamiie si se sigileaza cu steluta de anason…

Se lasa de seara pina dimineata, acoperind borcanul cu o pinza fina sau un tifon curat, iara in zori, pis-pis, se cearca cu linguroiul de lemn si se baga in seama licoarea magica, invartind in ea, cu grija, sa nu se verse… Cel mai mult ii suride licorii sa o scoti sub cerul liber, sa prinda puteri inmiite sub razele de soare…

Se lasa doua zile pline, pana capata un gust dulce-acrisor si se tulbura ca o fata mare, la primul fior. Apoi se strecoara licoarea mestesugita si, trasa-n sticle, se fereste de caldura.

sursa: sunt sanatos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lamaie netratata apa filtrata gust dulce-acrisor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025701 (s)