News Flash:

Cum se face siropul de muguri de brad

25 Iunie 2019
402 Vizualizari | 0 Comentarii

Siropul de brad sta bine in „farmacia” fiecaruia care doreste sa treaca usor peste neplacerile ce pot aparea in sezonul rece. Nu e greu de facut si are si un gust bun, placut chiar si celor mici. Ne trebuie: muguri de brad, cimbrisor si zahar.

Cum facem

Mugurii de brad cu cimbrisorul de camp (cam 10%) se pun la fiert. Apa sa depaseasca cu 10 cm continutul. Se fierb pana mugurii devin foarte moi si acele se desprind foarte usor (maxim o ora). Se strecoara, iar siropul obtinut se pune iarasi la fiert cu zahar (1 kg de zahar la 1 l de sirop). Se fierbe pana se inchide la culoare (aproximativ ½ ora). Se lasa la racit si se pune in sticle. Se pastreaza la rece.

Si o reteta din batrani

Intr-un borcan de 5 kg se pune alternativ un strat de muguri de brad si unul de zahar (cat sa cuprinda mugurii), ultimul strat sa fie zahar. Se lasa pana cand mugurii lasa un sirop si se strecoara. Noi ingropam acest borcan in pamant din primavara pana in toamna, si apoi strecuram siropul si-l punem la rece. Incercati si dumneavoastra, daca locuiti la tara.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sirop brad
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013640 (s)