News Flash:

Cum se face Shakshuka

31 Mai 2019
719 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 6 oua mari
  • o ceapa galbena mare, tocata
  • doi ardei verzi, tocate
  • sase rosii de vita, tocate
  • o jumatate de cana de sos de rosii (aproximativ 118 ml)
  • doi catei de usturoi, decojiti, tocati
  • o lingurita de coriandru
  • o lingurita de boia dulce
  • o jumatate de lingurita de chimen macinat
  • sare si piper
  • o lingurita zahar
  • trei linguri de ulei de masline
  • un sfert de ceasca de frunze proaspete de patrunjel
  • un sfert de ceasca de frunze proaspete de menta

Indicatii de preparare

Aceasta mancare ideala pentru mic dejun, brunch si pranz nu se prepara deloc dificil, potrivit The Mediterranean Dish. Foloseste o oala de inaltime mica sau medie. Incalzeste uleiul, caleste ceapa si adauga ardeiul verde, usturoiul, condimentele, sarea si piperul. Lasa pe foc aproximativ cinci minute, pana se inmoaie legumele, amestecand frecvent. Adauga rosiile, sosul de rosii si zaharul. Lasa din nou pe foc 10 minute, apoi gusta si condimenteaza dupa gust.

Folosind o lingura de lemn, fa sase adancituri in amestecul de rosii si pune cate un ou in fiecare. Redu caldura, acopera oala si las-o pe foc pana se gatesc complet ouale. Inainte de servire, presara patrunjelul proaspat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

shakshuka
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014346 (s)