News Flash:

Cum se face semifreddo cu praline

29 Februarie 2012
2236 Vizualizari | 0 Comentarii
Semifreddo cu praline
Ingrediente:

 150 grame zahar
 4 oua
 50 ml smantana sau frisca lichida
 100 grame alune de padure decojite
 1 lingura ulei vegetal
 1 lingurita extract, esenta sau o pastaie de vanilie

Mod de preparare:

Porneste cuptorul si pune alunele de padure la copt pentru cateva minute, pana se rumenesc putin. Pentru a face pralinele, incalzeste intr-o tigaie 100 grame zahar si 3 linguri de apa. Cand siropul devine maroniu si zaharul s-a dizolvat, adauga alunele de padure si amesteca-le miscand tigaia pentru a fi acoperite uniform de caramel, lasandu-le 2-3 minute pe foc.

Unge o tava metalica (de tort sau tarta) cu putin ulei de masline sau floarea soarelui. Toarna pralinele in tava metalica si lasa-le sa se raceasca.

Separa ouale si freaca galbenusurile cu 50 grame zahar si cu vanilie (extractul, esenta sau semintele de la pastaie) pana zaharul se dizolva si culoarea galbenusurilor devine pala. Pune telul si un castron in congelator pentru 5 minute sa se raceasca. In castronul inghetat, bate smantana cu o lingurita de zahar pana se ingroasa, cam 10-15 minute. Amesteca frisca obtinuta cu galbenusurile si pune compozitia deoparte.

Intr-un castron curat, bate albusurile cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare care nu cade de pe tel. Combina albusurile cu compozitia de galbenusuri si fructe.

Indoaie usor tava sa se dezlipeasca pralinele. Intr-un robot de bucatarie sau cu un ciocan de snitele, mixeaza/bate pralinele in bucati mici. Amesteca pralinele cu crema de mai devreme si pune totul intr-o casoleta de plastic pentru 2-3 ore. Serveste semifreddo-ul simplu sau poate cu niste biscuiti langa.

sursa reteta si fotografie: Semifreddo cu praline
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar oua smantana frisca lichida ulei vegetal
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019122 (s)