News Flash:

Cum se face saramura dobrogeana de peste

27 Martie 2018
663 Vizualizari | 0 Comentarii

De ce ai nevoie pentru saramura dobrogeana de peste:

  • 6 –7 bucati de macrou
  • 2-3 rosii coapte
  • 1-2 ardei iuti
  • ulei, pentru uns gratarul
  • 1 ardei capia sau gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe mozaic
  • cimbru
  • salvie
  • 500 ml apa
  • 1 cana pasta de tomate
  • patrunjel verde, pentru ornat
  • 1 lamaie

De ce ai nevoie pentru saramura dobrogeana de peste:

Tai pestele pe lung si il frigi, mai intai pe partea cu piele, pe gratarul incins si uns cu ulei. Dupa ce s-a rumenit il intorci pe partea fara piele si il tii pana se face bine. Il dai deoparte si coci rosiile, ardeii, cel gras si cei iuti, le descojesti, le toci marunt si le amesteci cu usturoiul zdrobit. Potrivesti gustul de sare si piper, adaugi salvia, cimbrul, maruntite, apoi pasta de tomate si apa. Le asezi pe foc si le fierbi 10 minute sa se combine aromele si asezi pestele fript in sos. Servesti saramura fierbinte, presarata cu patrunjel taiat, cu feliute de lamaie, cu mamaliguta si cu ardei iute.

preluat de pe clickpoftabuna

Citeste si reteta de Piept de pui umplut cu spanac si cascaval

Pentru ca pieptul de pui sa ramana fraged, trebuie sa-l combini cu ingredientele potrivite si sa nu-l prepari un timp indelungat.

De ce ai nevoie pentru piept de pui cu spanac:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 felii cascaval
  • 300 g frunze de spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praf boia de ardei iute
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepara pieptul de pui umplut cu spanac si cascaval:

Dai drumul la cuptor si ungi o tava cu ulei. Tai pieptul de pui in jumatate, apoi desfaci cele doua bucati cat sa obtii un portofel. Pui peste ele cateii de usturoi pisati, apoi asezi cate o felie de cascaval. Pui frunze de spanac, apoi asezi deasupra bucata de carne. Condimentezi bucatile cu sare, boia si piper, dupa gust, apoi le asezi in tava. Tii pana cand se patrunde carnea, apoi asezi feliile de cascaval ramase si le lasi sa se topeasca.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020020 (s)