News Flash:

Cum se face salata cu quinoa, legume coapte si dressing de iaurt

20 Februarie 2012
2829 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata cu quinoa si legume coapte
Ingrediente:

1/2 cana quinoa
1 mana de ciuperci pleurotus
1 ardei gras
1/2 radacina de telina
1 zucchini
200 ml iaurt de baut dietetic
ulei de masline
3-4 lingurite ierburi (oregano, patrunjel, marar, busuioc)
sare
piper
usturoi granulat
seminte de dovleac pentru garnisit

Mod de preparare:


Porneste cuptorul pe treapta mica spre medie, aprox. 180-200C. Taie legumele cubulete iar ciupercile felii, daca sunt prea mari. Inmoaie quinoa in apa pentru 15 minute apoi spal-o bine sub un jet de apa rece pentru a scapa de invelisul ei amarui. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, intinde legumele si stropestele cu ulei de masline, sare si piper.
Pune legumele la copt pentru 30-45 minute sau pana prind o culoare aramie.
Intre timp, fierbe quinoa cu 2 cani de apa intr-un vas acoperit, pentru 15 minute. Dupa acest timp, scurge-o de apa si pune-o deoparte. Amesteca iaurtul cu sare, piper, ierburile uscate si usturoiul granulat. Gusta si condimenteaza daca mai este nevoie. Combina legumele coapte cu quinoa, semintele de dovleac si inainte de a servi salata, adauga sosul de iaurt.

sursa reteta si fotografie: Salata cu quinoa, legume coapte si dressing de iaurt
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quinoa ciuperci pleurotus ardei gras zucchini ierburi oregano marar apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015471 (s)