News Flash:

Cum se face salamul de ciocolata

18 Septembrie 2012
2674 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

50 g biscuiti
200 g ciocolata amaruie
100 g unt
2 linguri rom sau lichior la alegere
2 galbenusuri
50 g nuci, alune de padure sau fistic
1 lingura cacao
1 lingura zahar
1 varf sare
zahar pudra sau nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare:

Topeste untul si ciocolata taiate bucati la bain-marie sau intr-un castron, la microunde. Amesteca-le din cand in cand sa se omogenizeze. Bate galbenusurile cu zaharul tot pe bain-marie pana se deschid la culoare si incorporeaza lichiorul. Amesteca galbenusurile cu ciocolata si untul. Incorporeaza cacaua, biscuiti rupti in bucati, sarea si nucile.
Lasa amestecul sa se raceasca la frigider pana devine maleabil. Tapeteaza un capac de tocat cu folie de plastic, pune amestecul in mijlocul si aduna folia in jurul lui, framantand pentru a forma un cilindru. Lasa-l la frigider vreo ora, apoi scoate-l din folie, tavaleste-l in cocos sau zahar pudra si taie-l felii.
   
sursa articol: salam de ciocolata
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti ciocolata amaruie unt rom lichior galbenusuri nuci cacao zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1394 viz    0 com
1121 viz    0 com
8337 viz    0 com
1139 viz    0 com
2104 viz    0 com
1289 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028266 (s)