News Flash:

Cum se face sakura amazake

4 Martie 2012
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
Sakura amazake
Ingrediente:

200 g sakekasu (*1)
1500 ml apa
1 plic pudra flori de sakura (6g) (*2)
200 ml esenta-sirop de sakura (*3)

Mod de preparare:


Sakekasu se desface in bucati si se pune in apa pentru 2-3 ore; apoi se pune in blender si se mixeaza bine. Se pune pe foc si se fierbe pe foc mic-potrivit jumatate de ora, amestecand usor. Se inchide focul; se adauga pudra de sakura si esenta-sirop si se amesteca. Se serveste cald.


(*1) Sakekasu este restul de orez fermentat ramas dupa prepararea sake-ului. Contine fibre, vitamina B2, zinc, acid folic, aminoacizi, etc.
(*2) Pudra din flori de sakura are si putina sare, deci daca nu se foloseste aceasta se adauga un praf de sare.
(*3) Varianta simpla, fara aroma de sakura, se poate face daugand in jur de 6-8 linguri de zahar sau dupa gust sau se poate adauga siropul preferat.
Sakura amazake pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sakekasu apa sakekasu sakura amazake
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013948 (s)