News Flash:

Cum se face prapricasul de pui

1 Martie 2012
2119 Vizualizari | 0 Comentarii
Papricas de pui
Ingrediente:

1 pui (fara partile pentru supa)
2-3 fire de ceapa verde
1 1/2 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingura rasa faina

Pentru galuste:

1 ou
aprox. 5 linguri faina
10 linguri apa
2-3 stropi ulei
putina sare

Mod de preparare:

Taiem buiul bucati si il prajim impreuna cu ceapa tocata marunt pana incepe sa se rumeneasca (puiul). Adaugam boia, faina, amestecam si completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita. Punem sare, piper si lasam sa fiarba. Cand carnea este fiarta preparam galustele.
Batem putin oul cu sare, putin ulei si adaugam treptat apa alternand cu faina. Trebuie sa obtinem un aluat putin mai moale. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa dea in clocot. Luam cu lingurita din aluat putin si punem in apa care fierbe. Trebuie ca galusca sa se ridice imediat la superafata. Daca nu se ridica, mai adaugam apa in aluat. Procedam la fel si cu restul de aluat si lasam sa fiarba 3 minute. Ideal ar fi sa le faceti cam cat un bob de fasole mai mare. Scoatem galustele cu o spumiera si le punem in sos.
Papricas de pui pregatit de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pui boia dulce boia iute faina apa ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013689 (s)