News Flash:

Cum se face prajitura turceasca cu iaurt

11 Februarie 2012
5199 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura turceasca
Ingrediente:

4 oua
500 g gris
500 g iaurt
1 plic zahar vanilat
200 g zahar
coaja de lamaie
125 g unt
50 g nuca de cocos
1 plic praf de copt

Pentru glazura:

125 ml apa
sucul de la 2 lamai
125 g zahar
nuca de cocos

Mod de preparare:

Mai intai ne ocupam de gris. Il punem intr-un castron si il amestecam cu praful de copt. Dupa aceea, cu ajutorul unu mixer, amestecam bine zaharul cu galbenusurile pana se topeste si punem untul la temperatura camerei si alternativ o lingura gris, o lingura iaurt. La final se adauga albusurile batute spuma si coaja de lamaie. Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos, punem compozitia rezultata si coacem 30-45 de minute. Apoi o scoatem din cuptor si o portionam in tava.
Separat facem siropul din cantitatile de mai sus, il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor. Servim rece.
Prajitura turceasca cu iaurt pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua gris iaurt zahar vanilat zahar unt apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029262 (s)