News Flash:

Cum se face prajitura Pavlova

13 Martie 2013
2552 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blatul de bezea

4 albusuri
suc de la lamai
250 g zahar pudra
esenta de vanilie
1 lingura amidon
2 linguri faina de malai
125 g unt
sare

Pentru umplutura:

fructe de padure proaspete: afine, mure, capsuni, zmeura
smantana
frisca

Mod de preparare:

Intr-un castron, se pun albusurile cu putina sare si se amesteca bine. Se bat albusurile, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare si se adauga treptat 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. La final, se adauga zeama de lamaie, amidonul si faina de malai si se mai amesteca pana la uniformizare. Spuma obtinuta trebuie sa fie rigida si lucioasa.
Intre timp, se incalzeste cuptorul la 120° C. Ai nevoie de doua hartii de copt, in mijlocul carora se deseneaza doua cercuri de 20 de centimetri. Se ung cu unt si putina faina pentru a nu se lipi si se asaza spuma obtinuta in mijloc.

Se pun cele doua tavi la cuptor si se lasa la foc mic timp de o ora. Dupa ce sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca bezeaua foarte bine.

Cateva fructe se amesteca foarte bine in blender pana se formeaza un suc, care se va adauga la sfarsit peste Pavlova.

Pentru umplutura, se prepara frisca cu smantana cu care se umplu cele doua foi de bezea. Pe prima foaie se asaza cateva fructe de padure, peste care se pune cea de-a doua foaie de bezea. Se pun alte fructe de padure si se adauga si sucul. Se lasa la rece cateva ore, dupa care poate fi servita.

Daca folosesti capsuni, acestea trebuie taiate in cuburi sau felii, pentru ca altfel sunt prea mari. Legenda spune ca acest desert a fost creat in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova, in anii 1920, in perioada in care aceasta se afla in turneu.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

albusuri zahar pudra amidon unt sare umplutura afine mure capsuni zmeura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1338 viz    0 com
1642 viz    0 com
1283 viz    0 com
2438 viz    0 com
4136 viz    0 com
1635 viz    0 com
1754 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024868 (s)