News Flash:

Cum se face prajitura negresa cu nuci

8 Mai 2018
1317 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru o forma de yena rotunda de 24 cm sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 300 g unt
  • 300 g faina
  • 300 g ciocolata
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cu varf cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 maini miez de nuca
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Pentru inceput se pune pe foc laptele, iar cand acesta este caldut se adauga cantitatea de zahar si cacao si se amesteca bine pana cand compozitia se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca.
Cat timp compozitia este la racit se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace miezul de nuca timp de 15 minute, faina se amesteca cu praful de copt, iar ouale se separa albusuri de galbenusuri si se mixeaza cu cate un praf de sare si o lingura de zahar, vasul yena se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet sau faina.

In compozitia calduta se pun pe rand albusurile, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate, la final se pune si esenta de rom. Se rastoarna compozitia prajiturii in tava si se da la cuptor pentru 40 minute, la inceput la 180 grade apoi se reduce temperatura pana cand prajitura este facuta.

Prajitura nu trebuie tinuta prea mult la cuptor sau la foc prea tare, la final trebuie sa aiba miezul moale si pufos si nu uscat si prea copt. Se verifica periodic si cand nu mai este lipicioasa la atingere si trece si testul scobitorii inseamna ca este gata si se lasa la racit.

Cand prajitura este calduta se prepara glazura de ciocolata, iar nucile se sfarama mai grosier. Ciocolata se rupe bucati si se topeste la baine marie sau direct pe foc foarte mic. Cand ciocolata este topita se adauga o lingura de unt si se amesteca bine apoi se toarna glazura fierbinte peste prajitura astfel incat toata suprafata ei sa fie acoperita, se presara miez de nuca din ambundenta si se lasa la racit. Prajitura se portioneaza cand este racita bine, se serveste simpla cu mieji de nuci sau alaturi de o cana de lapte, iaurt sau ceai.

Reteta de negresa cu nuci ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

testul scobitorii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011679 (s)