News Flash:

Cum se face prajitura cu nuca si crema de vanilie

15 Martie 2018
2025 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac macinat
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt (10 g.)

Pentru crema:

  • 1 portie budinca de vanilie sau crema de vanilie
  • 200 g unt
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 2-3 pachete de biscuiti Petit Beurre

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g unt
  • 1 cutie mica nutella sau finetti

Mod preparare:

Se bat albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare, spuma. Se amesteca usor celelalte ingrediente si se adauga bezelei. Se pune compozitia intr-o tava, cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) cca. 20 de minute. In timp ce se coace blatul se face crema de vanilie sau budinca de casa, urmand pasii descrisi in retetele de mai sus marcate cu rosu. Oricare dintre cele doua retete veti alege trebuie sa stiti ca aveti doua variante de a incorpora untul.

Una ar fi sa adaugati untul rece, taiat cubulete, direct in crema fierbinte si sa amestecati energic. O a doua ar fi sa bateti untul spuma (lasat din timp la temperatura camerei, adica moale) si apoi sa adaugati cate o lingura de crema de vanili, rece (nu din frigider) in untul spumat pana se incorporeaza. Crema si untul, in situatia asta, trebuie sa aiba aceeasi temperatura, pentru ca altfel crema se taie… De fapt, mai exista o varianta, cea mai rapida: sa faceti budinca asa cum o faceti in mod obisnuit, dintr-un plic cu praf de budinca, folosind insa mai putin lapte (doar 300 ml in loc de 500 ml lapte), si sa adaugati zahar dupa gust (si vanilat) si unt, dupa care sa mixati bine.

In continuare, se intinde crema peste blat si se adauga, unul langa altul, biscuitii. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, si se lasa timp de 1-2 minute. Dupa ce da in cateva clocote se ia de pe foc si se toarna peste biscuitii din tava. Se pune tava la frigider pentru cca. 4- 5 ore, pentru ca biscuitii sa ” traga” din crema, iar prajitura sa se poata taia. Se taie bucati si se serveste.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019496 (s)