News Flash:

Cum se face prajitura cu jeleu

14 Februarie 2012
3111 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu jeleu
Ingrediente:

350 g crema de branza moale
100 g biscuiti cu cacao
60 g unt topit si racit
80 g zahar
180 ml smantana dulce
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri apa clocotita
70 g cristale de jeleu
2 lingurite gelatina pudra

Mod de preparare:


Prima data tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara, dupa care pisam biscuitii. Firimiturile le amestecam apoi cu unt. Amestecul rezultat se pune in tava pregatita in prealabil, nivelam si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp batem vanilia, branza si zaharul cu ajutorul unui mixer, treptat punand si smantana. Intr-un bol se pune apa si se presara gelatina. Amestecam pana cand se dizolva si apoi lasam sa se raceasca usor, apoi amestecam gelatina cu crema de branza. Crema obtinuta se pune peste biscuitii din tava si dam iarasi la frigider, pentru 4 ore. Preparam in final jeleul si-l bagam la rece timp de 2 ore. Il turnam apoi peste prajitura si bagam prajitura cu totul la frigider peste noapte. Taiem prajitura cubulete pe care le aseazm pe platou.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar smantana dulce apa gelatina pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022768 (s)