News Flash:

Cum se face prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie

24 Aprilie 2017
17613 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Pentru crema:
6 galbenusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
400 ml lapte dulce
100 g frisca
1 fiola esenta de vanilie

Pentru decor:
ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat:
Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt.
Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus.
Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Citeste si despre Prajitura pentru gospodinele ocupate - Ti se topeste in gura, de buna ce e

Crema:
Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta.

In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie.
Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema nuci prajitura nuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019793 (s)