News Flash:

Cum se face prajitura Clujeanca

13 Aprilie 2017
21850 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
200 g zahar
8 linguri lapte
200 g faina
2 linguri cacao
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat

Pentru crema:
2 linguri pline cu faina
200 ml lapte
1 ou intreg
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
200 g margarina sau unt

Pentru gazura:
100 g ciocolata de menaj
100 g frisca lichida

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit blatul: am frecat galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi am adaugat 7 linguri de lapte, faina, cacaoa si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte.
Am amestecat bine, apoi adaugat albusurile batute spuma cu 150 gr zahar.

Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si am dat la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 40-50 min, sau pana trece testul scobitorii.
Cand s-a racit am taiat blatul in doua pe inaltime.
Cat blatul se raceste, am pregatit crema: am batut putin oul cu praful de sare pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul si zaharul vaniliat amestecand pana zaharul se topeste, apoi am pus laptele si faina in ploaie.

Citeste si Prajitura Pastelui - Un deliciu pe care il vei termina repede de mancat

Am amestecat bine, formand un amestec lichid pe care l-am pus intr-un vas pe baie de abur pana se ingroasa bine, avand grija sa amestec mereu in crema pentru ca aceasta sa se ingroase uniform.
Cand compozitia s-a ingrosat se lasa sa se raceasca bine. 

Untul la temperatura camerei l-am frecat cu mixerul pana s-a facut spuma, apoi am adaugat treptat cate o lingura de crema rece, rezultand o crema pufoasa. Aveti grija sa mixati bine pentru a nu ramane cocoloase din compozitia de vanilie.
Prima jumatate de blat am asezat-o pe un platou, iar deasupra am pus jumatate din crema de vanilie, apoi al doilea blat, iar deasupra restul de crema, imbracand tot blatul cu crema.

Deasupra am facut o glazura din ciocolata si frisca (ciocolata si frisca se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, apoi am lasat-o sa se raceasca si am turnat-o deasupra prajiturii).
*In blat se poate pune mieji de nuca sau stafide.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lapte bicarbonat margarina platou
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022588 (s)