News Flash:

Cum se face placinta ungureasca

3 Mai 2012
4647 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta ungureasca
Ingrediente:

foi de placinta
250 gr taitei
1 lingura margarina
un pic de sare
4-5 oua
7 linguri zahar
200 g smantana
1 plic de vanilie
5oo g branza de vaci
100 g stafide
1 lingura de amidon
2 linguri de pesmet sau gris
coaja de lamaie
ulei pentru uns foile

Mod de preparare:

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu putina sare ,se lasa sa fiarba cat este indicat pe pachet,se scurg si se amesteca cu 1 lingura de margarina
moale. Se da deoparte si ne ocupam de compozitia cu branza. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu 4 linguri de zahar bine pana ies pufoase adaugam pe rand vanilia smantana,branza de vaci ,coaja de lamaie,stafidele lingura de amidon si grisul. Punem aceasta compozitie peste taitei si amestecam pana se combina bine. Batem albusurile spuma tare adaugam si restul de zahar si mixam pana ce acesta se topeste.
Punem usor peste taitei incorporand incet sa nu se lase albusul. Am uitat sa va spun la inceput ca foile de placinta trebuiesc pregatite pe masa langa noi ,sa fie dezghetate cand le folosim. Pregatim o tava unsa cu ulei si punem pe fundul ei.
3 foi de placinta unse intre ele foarte usor cu ulei ,peste aceste foi turnama compozitia de taitei. Deasupra punem iarasi 2-3 foi la fel unse usor si o introducem in cuptorul preincalzit.O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.

sursa: gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

taitei margarina sare oua zahar smantana vanilie stafide amidon pesmet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034872 (s)