News Flash:

Cum se face placinta cu dovleac

15 Octombrie 2012
3355 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:

400-450 gr faina
1 ou
7 linguri zahar
7 linguri lapte
7 linguri ulei
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat

Pentru umplutura:

1 dovleac pentru placinta
1 plic zahar vanilat
200 gr zahar

Mod de preparare:

Se razuieste dovleacul, apoi se pune pe foc cu zaharul vanilinat si cel simplu. Dupa ce s-a inmuiat, se ia deoparte pentru a raci si se scurge de zeama. Cat timp se raceste se pun pe foc laptele, zaharul si uleiul. Dupa cateva clocote se opreste focul, se racoreste compozitia, apoi se adauga bicarbonatul stins cu otet, faina si oul. Aluatul nelipicios si elastic se imparte in doua. O foaie se intinde intr-o tava tapetata cu unt si faina. Peste ea se pune umplutura de dovleac, iar deasupra a doua foaie. Se coace o jumatate de ora, in cuptor preincalzit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foi faina zahar lapte ulei otet bicarbonat umplutura dovleac clocote
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027654 (s)