News Flash:

Cum se face placinta cu cartofi si salam

19 Martie 2012
2774 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu cartofi si salam
Ingrediente:

un kg de cartofi
100 g mozzarella
100 g provola afumicata (se poate pune cascaval)
80 g parmezan ras
un varf de cutit de nucsoara
120 g prosciutto cotto (poate fi inlocuit cu salam sau crenvursti taiati feliute subtiri)
2 oua
6-7 bucatele de unt
piper macinat
sare
 
Mod de preparare:

Spalam si punem la fiert cartofii in apa sarata, timp de cca 40 de minute, dupa care lasam sa se raceasca un pic si ii curatim de coaja. Acum preincalzim cuptorul aragazului la 180 de grade si ne apucam de preparat compozitia. Intr-un castron destul de incapator am strivit cartofii cu ajutorul instrumentului de cartofi, dar pot fi farimati fara probleme cu ajutorul unei furculite. Adaugam 50 g de parmezan ras, apoi ouale, sarea, piperul si nucsoara, si amestecam bine cu ajutorul unei linguri din lemn.
Taiem prosciutto cotto in suvite mai grosute, mozzarella o taiem cuburele impreuna cu provola (cascavalul), si amestecam bine ingredientele. Luam o tava, o ungem cu putin unt si presaram pesmet, rasturnam compozitia de cartofi, nivelam bine cu lingura, presaram deasupra celelalte 30 g de parmezan, inca o mana buna de pesmet, punem si cele citeva bucatele de unt si bagam tava la cuptor.

Lasam 15 minute la 180 de grade, apoi ridicam temperatura la 200 de grade si mai lasam timp de 15 minute, apoi vreo 5-7 minute, am lasat la functiunea grill ca sa se rumeneasca frumos. Scoatem din cuptor, lasam cca 15 minute sa se raceasca un pic, apoi taiem si servim.
Am servit alaturi de dovlecei, pe care le taiasem feliute si le-am copt pe gratar. Le-am stropit cu ulei, am pus pe fiecare strat de dovlecei feliute de usturoi, mult patrunjel si un pic de menta taiata marunt.
Placinta cu cartofi pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi mozzarella provola afumicata cascaval parmezan nucsoara salam
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020594 (s)