News Flash:

Cum se face placinta cu branza si stafide

24 Februarie 2012
3275 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu branza stafide si iaurt
Ingrediente:

un pachet foi placinta
0,8 kg iaurt 2,8%
8 oua
500 g branza dulce vaci
250 g zahar
1 pachet margarina sau unt
stafide
esenta rom
esenta vanilie

50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:


Am pus margarina la topit, la foc mic. Intre timp am pregatit ouale: am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le aruncam sau le folosim la altceva. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul pana acesta s-a topit. Am adaugat branza dulce, mixand la viteza mica. Stafidele le-am pus in apa calduta, in care am adaugat esenta de rom.
In compozitia de oua cu branza, am adaugat esenta de vanilie, apoi am incorporat cca 800 g iaurt. Cand toata compozitia a fost bine amestecata, am adaugat stafidele scuse de apa. Cat compozitia s-a odihnit, am pregatit tava: am uns-o cu margarina topita si am pus hartie de copt. Apoi am pus 4 foi in tava, fiecare foaie unsa individual cu margarina topita. Deasupra celor 4 foi am pus 1/2 din compozitia de iaurt-branza-oua, apoi am pus iar 2 foi unse, apoi restul de compozitie, iar deasupra am pus restul de foi unse. Am dat la cuptor, la 180 grade, timp de 1 ora. Dupa o ora de stat la cuptor, am scos tava si am uns placinta cu 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat. Am mai dat la cuptor cca 15-20 min. Cand a fost gata, am scos tava, am pus deasupra un prosop de bucatarie umed. Cand placinta s-a racit, am taiat-o bucati potrivite.
Placinta cu branza, stafide si iaurt pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foi placinta oua zahar margarina unt stafide lapte dulce zahar vanilat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1810 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036781 (s)