News Flash:

Cum se face Placinta ciobanului

31 Martie 2014
3086 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.5 kg carne tocata (vita sau miel)
2 linguri de ulei de masline
1 morcov mare
1 ceapa mare
rozmarin proaspat
cimbru proaspat
4 catei de usturoi
sare
piper
2 linguri sos Worcestershire
2 linguri sos tomate
1/5 cana vin rosu
1 cana de supa de pui

Pentru piure:
1,5 kg cartofi
1/2 cana smantana
3 1/2 linguri de unt
sare
piper
2 galbenusuri
1/4 cana parmezan ras

Mod de preparare:


Pune cartofii la fiert, taiati cubulete, in apa cu sare. Cat timp fierb carofii, prepara umplutura placintei. Pune uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc, apoi pune carnea la calit. Amestec-o si las-o cateva minute pe foc. Asezoneaza carnea cu putin rozmarin, cimbru, usturoi zdrobit si amesteca bine. Dupa 2 minute, rade morcovul si ceapa peste carne. Asteapta cateva minute si toarna peste carne sosul Worcestershire, pasta de tomate si vinul si mai lasa compozitia pe foc cateva minute. Spre sfarsit, toarna si supa de pui si lasa carnea sa fiarba putin timp de 3-5 minute, cu capac deasupra.

Dupa ce cartofii au fiert, prepara piureul. Zdrobeste cartofii, adauga untul, smantana, sarea, piperul, parmezanul si galbenusurile si amesteca totul bine.
Asaza carnea pe fundul unui vas termorezistent si pune pe deasupra piureul. Mai rade putin parmezan si baga taa la cuptor, 20-25 de minute, pana cand parmezanul de deasupra se gratineaza.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta ciobanului gordon ramsay
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014675 (s)