News Flash:

Cum se face pizza Quatro Formaggi

10 Iulie 2013
2557 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina alba
100 ml apa calduta
1 dintr-un cub de drojdie de 24g (daca vrei o pizza mai pufoasa pune aproape jumatate)
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
sare

Pentru topping:

80 g mozzarella
50 g branza cu mucegai
50 g cascaval afumat
40 g parmezan ras
sare
piper
capere (optional)

Mod de preparare:

Cerne faina, chiar daca ti se pare un proces dificil, si amesteca-o cu un praf de sare. Formeaza o gaura in mijlocul ei in care vei turna amestecul cu drojdie. Dizolva drojdia intr-un bol in care ai pus apa calduta (cat sa poti tine degetul in ea), adauga uleiul si zaharul si amesteca bine pana cand zaharul se dizolva.
Toarna in bolul cu faina si incepe sa amesteci incet cu o lingura, incorporand treptat faina de pe margini. Cand aluatul devine greu de manevrat cu lingura, e cazul sa iti sufleci manecile si sa treci la treaba.
Incorporeaza toata faina din bol framantand energic. Apoi scoate aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framanta pana obtii un aluat neted si usor elastic.
Pune-l intr-un bol tapetat cu faina, acopera-l bine cu un prosop si ai rabdare sa creasca.
Dupa 45 de minute il scoti din nou pe masa si il framanti putin (fara sa exagerezi sau sa apesi prea tare) cat sa scoti din el aerul. Il intinzi/aplatizezi usor cu mana si tragi de el cat sa formezi un disc gros. Pudrezi masa cu faina si il intinzi cu un sucitor formand un disc de aluat de 0.5cm grosime in dimensiunea dorita.
Imi place sa nu am bataie de cap cu tavile arse, asa ca sub blatul de pizza, atunci cand il fac in tava imi place sa pun o hartie de copt unsa cu ulei de masline si tapetata cu putina faina. Il intep din loc in loc cu o furculita ca sa nu devina pufos ca o paine.

Pentru topping:
Taie cascavalul, mozzarella si branza cu mucegai in cubulete. Presara uniform cubuletele peste blat, adauga capere daca vrei, putina sare si piper.
Coace pizza timp de 20-25 de minute in cuptorul incins la 200C.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba zahar topping mozzarella cascaval afumat capere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022598 (s)