News Flash:

Cum se face pizza de casa, cu blat subtire

10 August 2017
2372 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
400 g faina
1 cana de apa
1 cub de drojdie (25 g)
2 linguri de ulei
½ lingurita de zahar
½ lingurita de sare

Pentru pizza:
50 g branza
50 g cascaval
100 g sunculita afumata
100 g salam
100 g ciuperci
100 g masline
1 ceapa
1 rosie mare
1 ardei verde sau rosu
4 linguri de ketchup
sare si piper dupa gust

Citeste si Zau ca mi-a iesit o pizza mai buna ca cea din oras - Nici bine nu am scos tava din cuptor, ca au si disparut feliile din ea


Pentru ketchup:
4 lingurite cu varf pasta de tomate
1 cana de apa
½ lingurita de sare
½ lingurita de zahar
½ lingurita de piper macinat
½ lingurita boia de ardei dulce
1 foaie de dafin

Mod de preparare:

In primul rand facem aluatul pentru blatul de pizza care trebuie sa creasca. Incalzim o cana de apa si o punem intr-un vas in care am framantat drojdia de bere cu putin zahar. Amestecam bine pana cand toata drojdia este topita, adaugam putin ulei si treptat cantitatea de faina si amestecam pana obtinem un aluat de pizza elastic si nelipicios. Il lasam sa creasca aproximativ 20-30 de minute la loc calduros, pana isi dubleaza volumul. 

Cat timp aluatul este la dospit ne ocupam de legume, branzeturi si afumaturi. Ceapa, ardeiul, ciupercile si rosia le curatam, le spalam si le taiem rondele. Maslinele le curatam de samburi si le taiem pe jumatate. Salamul si sunculita le taiem felii. Branza si cascavalul le dam pe razatoarea mare. Ketchup-ul il fierbem timp de 5 minute apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim o tava de cuptor rotunda sau dreptunghiulara si o ungem cu putin ulei.

Citeste si Aluat de pizza din 2 ingrediente - Mai simplu nici ca se poate

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru si il mai framantam cu putina faina, apoi cu un sucitor il intindem intr-o foaie de coca rotunda si potrivit de groasa. O asezam in tava de cuptor iar surplusul (marginile) de aluat le strangem invartindu-le usor spre interior. In margini putem pune branza rasa. Intepam aluatul cu o furculita si portionam usor pizza in felii (nu taiem aluatul de tot) cu ajutorul cutitului de taiat aluatul de cornulete.

Ungem blatul cu ketchup, presaram putin cimbru sau orice alt condiment care ne place si apoi punem pe rand si celelalte ingrediente: branza, ardei, masline, rondele de ceapa desfacute, ciuperci, salam, sunculita, jumatate din cascaval si deasupra asezam felii de rosii. Condimentam cu putin piper si coacem pizza la cuptorul incins (250 grade) timp de 30 de minute. Cu 5 minute ca pizza sa fie gata presaram deasupra si restul de cascaval. Cand este gata o desfacem in felii si o servim calda cu ketchup binenteles.

Reteta de pizza de casa cu blar subtire ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie sare branza sunculita afumata ciuperci ardei verde
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018290 (s)