News Flash:

Cum se face pilaful cu mere

28 Martie 2012
1843 Vizualizari | 0 Comentarii
Pilaf de orez cu mere
Ingrediente:

300 g orez
3 mere acrute
60 g unt
o ceapa
o lingura de patrunjel taiat marunt
4 linguri parmezan ras
un cub de knorr vegetal
piper macinat
sare

Mod de preparare:

Curatim ceapa, o taiem marunt si o aurim putin in untul topit intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam merele curatate si taiate bucatele, punem un pic de sare si amestecam ingredientele timp de 2-3 minute. Intr-o tigaie punem orezul si-l prajim foarte putin, cat sa scada apa cu care l-am spalat (circa doua minute), dupa care il rasturnam peste mere, amestecam din nou bine si mai lasam cca un minut.
Intre timp, intr-un litru de apa dizolvam knorr-ul, bineinteles il punem in apa in momentul cind apa incepe sa fiarba. Adaugam peste orez doua polonice de supa vegetala, si lasam sa fiarba orezul, amestecand din cand in cand si adaugand supa de cate ori e nevoie, pana orezul e fiert.
Aproape de sfarsit, adaugam parmezanul ras, patrunjelul taiat marunt, un pic de piper macinat, acoperim si lasam la odihnit pentru circa doua minute.
Pilaf cu mere pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez mere unt ceapa patrunjel parmezan knorr vegetal piper sare apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017470 (s)