News Flash:

Cum se face pilaful bulgaresc?

21 Ianuarie 2014
2250 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare)
1 ardei gras rosu
4 cani apa fierbinte
3 rosii mari si coapte
2 morcovi medii
o ceasca de ulei (150 ml) sau mai putin, dupa preferinta
1 ceapa mare
sare dupa gust
patrunjel verde

Mod de preparare:

Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele. Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.

Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.

Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. Cel rotund se leaga mai frumos.

Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale. Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pilaf bulgaresc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1681 viz    0 com
3005 viz    1 com
1542 viz    0 com
1816 viz    0 com
1458 viz    0 com
4441 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1643 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016496 (s)