News Flash:

Cum se face piftia de porc

21 Mai 2017
489 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 picioruse de porc
1/2 cap de porc sau 1 ciolan de porc crud
soric (cam 400 g)
sare
1 lingura boabe de piper
2-3 frunze de dafin
1-2 maciulii de usturoi (puteti pune cat de mult doriti sau deloc, depinde cum va place)
2 morcovi (optional)
1 ceapa

Mod de preparare:

Piciorusele le spalam bine bine. Eu am avut noroc sa fie curate, altfel trebuia sa le parjolesc putin si sa le frec cu o perie sau sa le curat cu lama cutitului.
Le punem intr-o oala mare impreuna cu ciolanul (rasolul, de fapt) si soricul. Adaugam 2 linguri de sare si apa (cam 8 litri).
Cand incep sa clocoteasca, miscoram focul, luam spuma de deasupra cu o spumiera si adaugam boabele de piper si foile de dafin. Adaugam si morcovul taiat felii si ceapa.
Lasam sa fiarba la minim pana carnea se desprinde de pe os. Puteti pune pe o farfurioara putina zeama si o scoateti afara la racit. Daca se incheaga sunt gata.

Pentru ca mie nu-mi plac grase, la sfarsit am adunat cu o lingura de metal grasimea de deasupra. Scoatem carnea intr-un castron mai mare si zeama o strecuram. Taiem soricul si carnea bucatele si le punem in castroane, alaturi de cate o felie doua de morcov.

Apoi adaugam in zeama usturoiul zdrobit bine, amestecam si gustam. Daca este nevoie mai adaugam sare. Turnam zeama in fiecare castron si le scoatem afara sa se raceasca. Cand s-au intarit sunt bune de mancat. Servim dupa preferinta cu boia deasupra si cu ardei iute.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

porc dafin usturoi oala mare rasolul castron ardei iute
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013624 (s)