News Flash:

Cum se face pieptul de pui la cuptor cu usturoi

5 Mai 2017
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 buc. piept de pui (se considera o portie jumatate din pieptul de pui)
3 linguri ulei de masline
40 g unt
4-5 catei de usturoi
75 g pesmet
50 g parmezan proaspat ras
100 g branza cheddar rasa ( am inlocuit cu cascaval)
1/2 lingurita patrunjel uscat
1/2 lingurita oregano uscat
sare
piper

Mod de preparare:


1. Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Punem intr-o tigaie la foc mic untul si uleiul, apoi cand untul s-a topit adaugam usturoiul tocat si se prajeste aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu-l ardeti, temperatura trebuie sa fie foarte mica.
3. Intr-un castron amestecam parmezanul, branza rasa, pesmetul, patrunjelul si oregano uscat.

Citeste si Crocante la exterior, fine la interior - Cum se fac crochetele de cartofi

4. Pieptul de pui il taiem in doua apoi fiecare jumatate iarasi in doua pe lungime. Batem usor fiecare bucata dar nu le subtiem foarte tare ca si la snitele. Condimentam feliile cu sare si piper.
Trecem fiecare bucata de piept prin untul topit, apoi prin amestecul de branza si pesmet ( apasati bine ) si le asezam una langa alta in tava in care am presarat pesmet. Daca va ramane unt topit sau pesmet le presarati deasupra. Eu am folosit 2 tavi pentru ca am uitat sa iau in calcul faptul ca feliile se pun una langa alta si astfel ocupa loc.

5. Coacem timp de 30-40min pana feliile prind o crusta aurie. Nu intoarceti feliile de piept in timpul coacerii.
Servim cu legume fierte sau salata.

sursa: hai sa gatim

pui cuptor pui usturoi retete pui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012982 (s)