News Flash:

Cum se face pasca in Italia

3 Mai 2013
4135 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 ou
1 lingura zahar
1 lingura ulei
10 linguri vin alb
faina cat cuprinde

Pentru crema:
500 gr branza proaspata de vaci
10 linguri zahar
5 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
1 plic praf de copt
5 oua
1 ou pentru uns

Mod de preparare:


Pentru prepararea aluatului se amesteca oul cu zaharul,uleiul si vinul alb. Se adauga treptat cate o lingura de faina si se framanta continuu pana se obtine un aluat molcut si lucios care se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, se prepara crema. Se bat albusurile de la 5 oua spuma cu putina sara, apoi se adauga treptat 5 linguri de zahar.
Galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul ramas si se feaca pana se obtine o crema albicioasa. Se adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie si preaful de copt, dupa care se omogenizeaza amestecul. Crema obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus cu o spatula de lemn. La sfarsit se adauga faina si putina sare.
Se intinde din aluat o foaie subtire, mult mai mare decat tava in care se va coace pasca. Cu foaia de aluat se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei, lasand marginile sa cada liber peste marginile tavii.S e toarna crema de branza, se niveleaza, apoi se acopera cu marginile lasate din aluat. Se unge pasca cu oul batut si se baga in cuptorul incins, unde se coace timp de 50 de minute, la foc moderat.
Dupa ce pasca s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Abia cand este racita complet se poate felia si servi. Dupa preferinta se poate pudra cu zahar pudra.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pasca pasca italiana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026408 (s)