News Flash:

Cum se face pasca cu orez si stafide

3 Mai 2013
3438 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

aluat de cozonac
1 pahar de orez
4 pahare cu lapte
zahar dupa gust
4 oua
1 lingura unt topit
150 g stafide
putina vanilie
sare

Mod de preparare:

Se fierbe orezul cu laptele si vanilia (ca la orez cu lapte). Se adauga sare. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga zaharul, galbenusurile, untul, stafidele si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute bine. Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.
Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplutura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025377 (s)