News Flash:

Cum se face pasca cu aluat de cozonac

7 Mai 2013
2706 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Aluat:
500 kg faina 000
2 oua la temperatura camerei
125 g zahar
50 g unt
50 g ulei pentru framantat
250 ml lapte dulce
15 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie rasa

Umplutura:
400 g branza dulce vaca facuta in casa
250 g branza dulce (PILOS)
2 linguri zahar
3 linguri gris
3 oua
1 esenta vanilie
1 esenta lamaie

Mod de preparare:

Pentru aluat vom procedat exac ca la cozonac. Foarte important: toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temparatura camerei.
Am amestecat laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie, si le-am pus pe foc amestecand continuu pana zaharul s-a topit. L-am lasat putin sa se raceasca, cat sa devina caldut.
Intr-un bol am pus drojdia, putin lapte caldut si un praf de faina, lasand amestecul cca 10 minute pentru a se activa drojdia.
Faina am cernut-o, am facut o gaura in mijloc in care am pus amestecul de drojdie si lapte. Am amestecat usor cu o lingura, apoi am inceput sa incorporez laptele si ouale. Intre timp am scos lingura si am inceput framatatul. Am continuat framantatul aluatului punand cate putin din amestecul caldut de ulei si unt topit pe foc. Am framantat aluatul bine-bine cca 30 minute, apoi am acoperit vasul cu o folie alimentara si am lasat la crescut intr-un loc caldut, pentru cca 1 ora.
Cat aluat crestea, am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, dand vasul la frigider.
Aluatul crescut l-am impartit in doua. Dintr-o jumatate am facut 3 suluri, pe care le-am impletit, formand o snur cat sa ajunga de jur-imprejurul tavii. Din cealalta jumatate am rupt o mana de aluat pentru impletiturile de deasupra, iar restul aluatului l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, iar cu ajutorul mainii am intins aluatul pe toata suprafata tavii, fara a urca pe peretii, unde am pus sulul impletit. Am turnat compozitia in mijloc si am format sulurile de deasupra. Am uns aluatul cu ou batut si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Dupa cca 30 minute am acoperit pasca cu hartie de copt pentru a nu se arde foarte tare deasupra.

Pasca cu aluat de cozonac recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat drojdie proaspata umplutura gris oua esenta vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2345 viz    0 com
2197 viz    0 com
2261 viz    0 com
3725 viz    0 com
4138 viz    0 com
5352 viz    0 com
2193 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031416 (s)