News Flash:

Cum se face painea neagra

25 Mai 2012
4028 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine neagra
Ingrediente:

400 g faina neagra
1/2 cub drojdie proaspata
3 linguri ulei de masline
200 ml apa calda
ulei pt. uns
sare

Mod de preparare:

Faina am amestecat-o cu sarea. Am adaugat maia facuta din drojdie, apa si un praf de faina, si am amestecat.
Am incorporat apa treptat.
Apoi am inceput sa framant incorporand pe rand lingurile de ulei. Am framantat cca 10 minute.
Am lasat la crescut intr-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.
Cand si-a dublat volumul am pus biluţa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline, si am mai lasat la crescut 15 minute.
Am crestat painica, am udat-o cu o pensula inmuiata in apa, apoi am presarat faina integrala.
Am dat-o la cuptorul preincalzit ptr 40 minute.
Cand a fost gata, am invelit painica intr-un servet uscat.
Paine neagra pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina neagra drojdie apa ulei sare servet paine neagra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028750 (s)