News Flash:

Cum se face painea marocana

8 Martie 2012
3441 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine marocana
Ingrediente:

225 g faina integrala
300 g faina
2 lingurite miere de albine
210 ml apa calda
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare
4 linguri ulei de masline
1 lingura seminte de susan

Mod de preparare:

Mai intai amestecam drojdia cu miere, sare si 125 ml de apa. Dupa aceea acoperim vasul si lasam sa stea 5 minute.
In alt bol punem faina si amestecul cu drojdie, 2 linguri ulei si apa calduta ramasa, dupa care amestecam, framantand un aluat moale. Transferam aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si-l framantam timp de 10 minute.  Ungem 2 tavi. Impartim aluatul in doua si il modelam in doua bile pe care le intindem un pic. Aseazam fiecare painica in tava, acoperim cu folie si lasam sa creasca timp de 1 ora. Incingem cuptorul la 200 grade. Ugem painicile cu ulei, presaram semintele de susan pe deasupra si bagam la cuptor timp de 20 de minute. Se serveste calduta.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina integrala faina apa drojdie sare bol folie cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019766 (s)