News Flash:

Cum se face painea impletita

19 Aprilie 2012
1891 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine impletita
Ingrediente:

500 g faina 00
7 g drojdie uscata
15 g zahar
2 oua
cca 10 g sare
cca 200 ml lapte
70 g ulei de masline
mac

Pentru uns:

galbenus amestecat cu doua linguri de lapte
lapte

Mod de preparare:

Am pus in masina de paine faina cernuta, zaharul, drojdia, apoi am adaugat uleiul si laptele caldut. Aproape de sfarsit am pus sarea si am framantat cca 30 minute (adica de doua ori programul de framantat). Am lasat la dospit in cuva masinii, timp de o ora. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, fara sa infainez, am impartit in trei aluatul, cca 300 de grame bucata, apoi am facut snurulete lungi si am impletit painea. Am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt, nu pe lungime, nici latime, cumva de-a curmezisul. Am uns painea, am presarat cu mac, am pus doua paharute inalte de o parte si de alta si am acoperit cu o punga de naylon. Am lasat la dospit, in cuptorul stins, fara lumina aprinsa, timp de doua ore.
Am preincalzit cuptorul la 200 de grade, am bagat tava in cuptor timp de cca 20-25 de minute.
Paine impletita pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 00 drojdie uscata zahar oua sare lapte galbenus tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028143 (s)