News Flash:

Cum se face painea impletita

27 Februarie 2012
2484 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine alba impletita
Ingrediente:

400 ml apa
800 g faina

25 g drojdie proaspata

2 lingurita sare
3 lingurite zahar
8 linguri ulei
1 lingurita otet
ulei de masline

Mod de preparare:

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zaharul, iar cand amestecul a devenit fluid, am pus un pic de apa calduta. Faina am pus-o intr-un vas mai mare, am adaugat sarea si treptat apa calduta, amestecand bine. Cand faina a absorbit toata apa, am adaugat drojdia, continuand omogenizarea. Am continuat framantatul punand si uleiul lingura cu lingura si lingurita de otet. Am continuat framantatul timp de 10 minute.
Am lasat sa creasca 40 minute la loc caldut, in vasul acoperit cu folie de platic.
Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul si l-am impartit in 4 bucati.
Am format 4 snururi mai groase, pe care le-am impletit conform imaginilor: Am asezat painica impletita in tava unsa cu ulei de masline si tapetata cu hartie de copt si am mai lasat-o sa creasca 20 minute. Cand si-a marit volumul, am uns piinica cu apa si am presarat faina si mac. Am dat-o la cuptor pentru o ora, la 200 grade.
Paine alba impletita pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

apa faina drojdie sare zahar ulei otet
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033878 (s)