News Flash:

Cum se face painea de secara

27 Februarie 2012
2650 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Paine de secara
Ingrediente:

300 g faina
300 g faina de secara
60 g seminte de in (optional)
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
350 ml apa calduta
15 g drojdie uscata

Mod de preparare:


Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in 50 ml apa calduta si se lasa la crescut cateva minute.
Faina se cerne impreuna cu faina de secara si sarea, apoi se adauga semintele de in. Se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia si restul de apa (300 ml); se amesteca pana se aduna intr-un aluat care se framanta bine (este un aluat tare si putin lipicios). Se da forma rotunda, se pune intr-un castron,se acopera cu o folie de plastic si se lasa o noapte la crescut. A doua zi va arata cam asa:Se presara faina si se framanta putin, doar cat sa iasa aerul. Se da din nou forma rotunda, se pune in castron, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se odihneasca 20-30 min.
Se presara faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul, se da forma de paine si se pune in tava cu hartie de coptse acopera cu un prosop umed si se lasa 2 ore la dospit. Dupa dospire se cresteaza cu cutitul si se coace aprox. 40 min. la 220°C.
Paine de secara pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina zahar sare apa drojdie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2068 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046204 (s)