News Flash:

Cum se face painea cu orez

22 August 2013
2484 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

280 ml apa
600 g faina
200 g orez cu bob lung
50 ml lapte
1 lingura sare
1 lingura zahar
50 g unt
1 cub de drojdie
1 ou

Pentru uns:
1 ou
lapte

Mod de preparare:

Prima data fierbem orezul in apa cu sare. Cand este fiert il scurgem bine si il lasam sa se raceasca foarte bine.
Amestecam faina cu zaharul si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa (o lasam sa dospeasca 10 minute).
Adaugam untul moale, laptele, oul batut putin, orezul si treptat apa calduta. Este cam lipicios la inceput daca este nevoie mai adaugam faina.
Framantam cca 10 minute dupa care acoperim si lasam la dospit cca 1 ora. Impartim coca in bucati egale care le vom intinde in forma de oval sau cerc, care le vom aseza in tava unsa cu unt in forma circulara (ca o floare)
Acoperim si mai lasam la dospit cca 20 minute. Ungem painea cu oul desfacut cu putin lapte. Se da la cuptor cca 40 min sa se rumeneasca frumos.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030859 (s)