News Flash:

Cum se face omleta perfecta

24 Ianuarie 2013
4415 Vizualizari | 0 Comentarii
Omleta este un preparat rapid si gustos, ideal pentru micul dejun. O omleta buna poate fi consumata si la pranz sau la serviciu, intre doua felii de paine si alaturi de o salata de rosii.
 
Ingrediente:

2 - 3 oua mari
cascaval ras
sare
piper
unt

Mod de preparare:
 
Sparge ouale intr-un bol si asezoneaza cu sare si piper. Bate bine ouale cu o furculita. Incinge bine o tigaie pe foc si adauga o bucata de unt. Cand untul s-a topit si este incins toarna ouale si roteste tigaia, astfel incat sa se imprastie uniform. Dupa 8 - 10 minute, cand omleta incepe sa se prajeasca pe margini, dar inca mai are ou crud la mijloc, presara cascavalul ras. Cu o spatula, impatureste omleta in jumatate. Cand devine aurie, ia tigaia de pe foc si transfera omleta pe o farfurie.

Aceasta este reteta de baza pentru omleta, de la care poti face numeroase combinatii, pornind de la ingredientele tale preferate. Astfel, poti folosi sunca afumata, bacon, carnati, ardei iute, chimen, rosii, busuioc, ciuperci, masline si diverse tipuri de branza.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

omleta preparat rapid omleta buna pranz oua mari cascaval ras sare unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013295 (s)